Tanzania den 8. Marts 2009


Marts måned, så er det forår i Danmark, her er det stadigvæk regntid og dejligt vejr. Hvilken forskel mon det går om man vokser op i et land med årstider eller om man vokser op i et land med regntid tørtid? Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det gør noget ved ens forståelse af naturens rytme og hvad der er normalt i forhold til det, og den måde man er vandt til at se ting blive dyrket på.
Vi har været ved at lave sellinglists over ting, som vi skal ha solgt inden vi skal herfra. Det er godt at være i god tid med det, for de fleste Tanzanianere skal have lidt tid til at samle pengene sammen. Vi har allerede solgt en del, og regner med løbende at sælge ting i de kommende måneder. Vi kan godt mærke, at der er mange ting, som får vores tanker til at beskæftige sig med det, at vi skal hjem til DK til juni, så vi skal tage os sammen for at leve i nuet herude og nyde de sidste måneder. Hverdagen går bare der ud af. I dag søndag, har været en dag med kroket i haven, super solskinsvejr, pizza og sodavand på terrassen, og så står den på risengrød til aften. Vi synes at dagene går rigtig hurtigt for tiden, og vi tror det er fordi vi har det så godt. Ofte bliver vi dog kaldt ud i virkeligheden, når der f.eks. er unge mennesker, der kommer til vores gate og spørger om vi kan hjælpe dem med skolepenge.Billede: Trambolinen er det helt store hit i øjeblikket, der både leges og hoppes.

Vi hjælper så mange vi kan, men der er bare alt for mange kvikke hoveder, som ikke kommer videre fordi de ikke har nogen til at betale deres skolepenge. Gratis skolesystem!! DET ER IKKE NOGEN SELVFØLGE, men noget vi skal sætte enormt stor pris på i DK: