Tanzania den 10. februar. 2008


I dag er det søndag, vi var til gudstjeneste ude i vores menighed i Itamba, der var ikke så mange mennesker ca. 15 voksne og unge og en flok børn. Efter gudstjenesten var vi hjemme og besøge en familie fra menigheden, mor og far og deres efterhånden tre halvvoksne børn. Vi fik te og mandazi, og snakkede om lidt af hvert. bl.a. hvordan det gik med afgrøderne. Det er jo helt afgørende for disse mennesker, at de år efter år får en god høst. De sagde at det regnede tilpas og at de så fortrøstningsfuldt på høsten i juni måned.
Efter kirke drak vi kirkekaffe hjemme i vores have, mens børnene legede med alle de andre børn her i (Bullerby), ja vi har det næsten som i Bullerby: Børnene løber ud og ind i alle hjem (skønt!).Kl. 14.00 havde vi et søndagsmøde her i vores lille koloni, med nadverfejring. I vores kirke i Itamba går der meget lang tid imellem nadverfejringerne (mere end 2 mdr. imellem), så det er dejligt, at vi også kan dele nadveren med hinanden her i vores missionærfællesskab. Sidst på eftermiddagen samlede vi brænde sammen og lavede bål. Andreas er i en periode af livet hvor tændstikker er vildt spændende, så det var hans ide med bål og det var ham der tændte. Bålet gav anledning til at aftensmaden blev snobrød og pølser, så det var bare en super afslutning på en rigtig god dag.
(Billede: Grilfest i haven i januar måned.)
Kl. er nu 21.40 lokal tid og det regner og lyner og tordner. Vi synes at det regner rigtig meget og at solen ikke er fremme særlig tit for tiden. Det er nu Mai-Britt der har det værst med det, for hun skal jo hjem til bryllup i familien, og hun synes ikke rigtigt, at hun har mulighed for at forberede bryllupet ordentligt pga. af vejret. (Bryllupsforberedelse = blive rigtig brun)