Tanzania den 22. Marts 2009


I dag søndag er gået med hygge og afslapning. Jeg var i kirke her i Mkwawa kl. 7.00 i morges. Det var en festlig gudstjeneste, men alt for lang for mig, jeg gik efter to timer for at komme hjem til familien, for vi havde bestemt os for at holde vores egen lille hus- gudstjeneste/andagt. Jeg må også indrømme, at jeg efter snart 3 år herude i Tanzania, stadig ikke forstår meget af det der prædikes i kirken, der er simpelthen bare for mange ord, som jeg ikke hører og bruger i hverdagen.
I går var jeg i Itamba hele dagen, for at sætte et gyngestativ op og støbe nogle stolper fast, som skal bærer en vandtank, jeg gik derude sammen med de andre arbejdsfolk, som i øjeblikket bygger på det sidste klasseværelse. Det var rigtig hyggeligt, og spændende for mig. Vi snakkede bl.a. om aids og der var en der lige ville høre mig, om det var rigtigt at aids var noget Amerikanerne havde fremstillet bevidst. Der er så meget uvidenhed blandt en meget stor del af befolkningen hernede og derfor kan man bilde dem alt muligt ind.
Der er ingen tvivl om, at der skal uddannelse til hvis Tanzania skal blive et økonomisk bedre stillet land. Der burde komme nogen herned, som skulle hjælpe landet med deres uddannelsespolitik.Billede: Fra søndagsskolen i Itamba

Nogen der kunne gøre noget ved det ekstremt forældede curriculum, som de undervises efter, og som kunne ændre tingene på deres læreranstalter, så lærerne kunne undervise eleverne i at tænke selv og ikke i at reproducere og gætte hvad læreren tænker. Ja her med lidt tanker fra os.