Tanzania den 24. November 2008


I dag har Mai-Britt termin, men der er ikke rigtig kommet gang i fødslen endnu. Vi håber meget at det bliver snart, alt er i hvert fald parat, men vi kan vist ikke tillade os at være utålmodige endnu.
Skolen kører derud af. I morgen skal vi have den første time, hvor vi skal øve vores juleskuespil: "Den 4. vismand" det bliver spændende at se hvordan det går med replikindlæringen, men det lyder nu som om, at der virkelig er blevet gået til den rundt i de små hjem, så det skal nok blive rigtig godt.
I søndags var vi til konfirmation ude i Itamba. Selve konfirmationen var i hovedkirken her i Mkwawa (i alt 120 konfirmander), og bagefter kørte vi til Itamba. Jeg var chauffør for de 9 konfirmander fra Itamba, og det er simpelthen utroligt så højt de kan synge. Jeg sad i bilen og fik ligefrem ondt i ørene, det var virkelig smertegrænsen, men hva' de var jo glade, for de var lige blevet konfirmeret. Mai-Britt og børnene var også med sammen med volontørerne. Vi var alle blevet inviteret ud til en bestemt familie, som vi kender godt, men vi startede alle sammen i kirken med fællesspisning og gaveuddeling til alle 9 konfirmander, og bagefter gik vi hjem til den familie, som havde inviteret os specielt.Billede: Konfirmanden giver kage til familien og de fornemste gæster, sådan er kulturen her. (Marius)

De tænker virkelig på fællesskabet i denne lille menighed, for hvis ikke der blev holdt en fælles fest, så var der flere af konfirmanderne der ikke fik nogen fest, for forældrene er ikke kristne og de har ikke mange penge.